Πώς να επιλέξετε το τραπέζι που σας ταιριάζει

Σε εσωτερικούς χώρους, σε εξωτερικούς χώρους ή και στα δύο; Τα τραπέζια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου εχουν διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού και κατασκευής. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την παικτική επιφάνεια. Τα τραπέζια εσωτερικού χώρου έχουν έπιφάνεια από μοριοσανίδες, ενώ τα εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένα από πυρήνα laminate, που ονομάζεται επίσης HPL (HighPressureLaminate).

Τα τραπέζια εσωτερικού χώρου δεν έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν σε κρούσεις ή/και σε κακές καιρικές συνθήκες, επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου είναι πολύ πιο ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς χώρους.
Συνιστώνται επίσης για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν νομίζετε ότι ίσως να χτυπηθούν.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ;

Για υπαίθριο πινγκ-πονγκ, φυσικά, αλλά όχι μόνο αυτό. Σχεδιασμένα για να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και επιπτώσεις, τα τραπέζια αυτά είναι πολύ πιο ανθεκτικά. Η παικτική επιφάνεια είναι εξαιρετικά ανθεκτική. Βροχή, χιόνι,ηλιος χτυπήματα ρακέτας!Παραμένει το ίδιο ότι και να πέσει πάνω του. Τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση αυτών των τραπεζιών είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικά. Γιά παράδειγματα  τα μεταλλικά μέρη που καλύπτονται με αντιδιαβρωτική επίστρωση.Ακόμη και τα πιο μικρά.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι όλα τα τραπέζια  Cornilleau έχουν εγγύηση 10 ετών και συνιστώνται από σχεδόν το 90% των παικτών πινγκ-πονγκ. Αυτά τα τραπέζια είναι επίσης εξοπλισμένα με διπλές, μεγάλες,ρόδες , ώστε να μπορούν να μετακινούνται εύκολα σε διάφορες επιφάνειες.
Τα πόδια τους έχουν επίσης σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται σε ανώμαλες ή κεκλιμένες επιφάνειες, έτσι ώστε το τραπέζι σας να είναι σταθερό και ευθυγραμμισμένο.
ΠΑΙΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η ποιότητα αναπήδησης είναι το κύριο χαρακτηριστικό, μαζί με την απόκριση περιστροφής. Το πάχος της επιφάνειας  έχει άμεση επίδραση στο ύψος - και συνεπώς στην ποιότητα - της αναπήδησης. Πιστεύουμε ότι όλοι οι παίκτες αξίζουν πολύ καλή ποιότητα.Για μερικούς έμπειρους παίκτες, το πάχος της επιφάνειας είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Έτσι, για εκείνους τους παίκτες, οι οποίοι συχνά παίζουν σε κάποιο σύλλογο και για όλους όσους αγαπούν την ποιότητα  που προσφέρουν τα αγωνιστικά τραπέζια, τα τραπέζια Cornilleau έχουν μια βασική επιφάνεια  με πάχος έως 8 mm για το 700X, παρέχοντας ποιότητα αναπήδησης συγκρίσιμο με αυτό ενός αγωνιστικού τραπεζιού. Ένα άλλο στοιχείο με βασικό ρόλο είναι το πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι το μέρος που περιβάλλει την επιφάνεια. Υποστηρίζει το πάνελ και του επιτρέπει να παραμένει τέλεια επίπεδο με την πάροδο του χρόνου. Όσο πιο παχύ είναι, τόσο ισχυρότερο είναι το κράτημα στην επιφάνεια.


Τραπέζια πιστοποιημένα από την Γαλλική Ομοσοπονδία Πινγκ Πονγκ (FFTT).

Όταν επιλέγετε ένα τραπέζι Cornilleau, αποκτάτε αυτό που έχει εγκριθεί από έναν οργανισμό με  υψηλά πρότυπα, ειδικά όσον αφορά την εμπειρία παιχνιδιού.Την Γαλλική Ομοσπονδία FFTT. Ως συνεργάτης της για πάνω από 30 χρόνια, η Cornilleau ζήτησε και έλαβε την έγκριση της  για όλα τα τραπέζια της. Αναζητήστε δύο τύπους πιστοποίησης - ένα για τραπέζια αναψυχής και το άλλο για αγωνιστικά τραπέζια.


Για την καλύτερη δυνατή υπαίθρια εμπειρία παιχνιδιού, σας συμβουλεύουμε να κοιτάξετε πολύ προσεκτικά τον τύπο επίστρωσης που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του τραπεζιού σας. Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου Cornilleau έχουν αντιθαμβωτική επίστρωση για να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες δεν θα ενοχλούνται ποτέ από τις ακτίνες του ήλιου. Υπάρχουν δύο τύποι επιστρώσεων, ανάλογα με το μοντέλο. Το φινίρισμα Mattop που εφαρμόζεται στα κορυφαία,εξωτερικού χώρου,και απορροφά την ένταση των ακτίνων του ήλιου.Μειώνει το έντονο φως του δέκα φορές. Το φινίρισμα Softmat που εφαρμόζεται σε τραπέζια της σειράς Sport μειώνει το έντονο φως τρεις φορές.ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14468 καθορίζει τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται για να εγγυηθεί ότι ένα τραπέζι είναι ασφαλές τόσο στη θέση παιχνιδιού όσο και στη θέση αποθήκευσης. Ορίζει επίσης τα χαρακτηριστικά του συστήματος ασφάλισης και των τροχών. Η Cornilleau αποφάσισε να υπερβεί τις τυπικές απαιτήσεις, βάσει αρκετών καινοτομιών. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα τραπέζια Cornilleau έχουν 16 σημεία κλειδώματος και όχι  8  που απαιτούνται από το πρότυπο. Αυτό το σύστημα προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η ικανότητά του να μπλοκάρει το τραπέζι σε γωνία 65 μοιρών, εάν η λαβή δεν κρατείται πλέον,ενώ ανοίγει η κλείνει, για να αποφευχθεί η πτώση του.

ΑΝΤΟΧΗ

Λόγω του όγκου και του κόστους τους, τα τραπέζια πινγκ-πονγκ δεν προορίζονται να αντικαθίστανται συχνά. Παρόλο που όλα τα εξωτερικά τραπέζια μας έχουν 10ετή εγγύηση ως στάνταρ, συχνά λαμβάνουμε μηνύματα από ιδιοκτήτες τραπεζιών Cornilleau που αναφέρονται σε μοντέλα που είχαν στην αυλή τους για πολύ περισσότερο από αυτό. Συχνά, ένα τραπέζι Cornilleau θα παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Εγγυώντας τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τουλάχιστον 20 χρόνια, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το τραπέζι σας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις εγγυήσεις που καλύπτουν το τραπέζι σας, οι οποίες σας δίνουν μια ιδέα για τη διάρκεια ζωής του.


ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ

Τα τραπέζια πρέπει να είναι απόλυτα σταθερά ενώ παίζετε.Το ίδιο ισχύει και για τη θέση αποθήκευσης. Ένα μοντέλο με φρένα έχει ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά τη σταθερότητα, σε σύγκριση με ένα μοντέλο χωρίς φρένα. Μόλις ξεδιπλωθεί, τα φρένα δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που βοηθά το τραπέζι να παραμείνει σε θέση. Τα πόδια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να χτυπήσεις στο τραπέζι ενώ παίζεις, προσπαθώντας να κερδίσεις το πόντο. Τα τραπέζια με παχύτερα πόδια είναι πιο δυνατά, σε σύγκριση με τραπέζια με λεπτότερα πόδια,για να αντιμετωπήσουν τέτοιες καταστάσεις.

Για να μπορείτε να μετακινήσετε το τραπέζι σας στο σημείο όπου θέλετε να παίξετε ή στην τοποθεσία αποθήκευσης, πρέπει να είναι εύκολο να χειριστεί και να μπορεί να οδηγηθεί σε ανώμαλες επιφάνειες ή να ξεπεράσει και κάποια εμπόδια. Γι 'αυτό τα τραπέζια εξωτερικού χώρου Cornilleau έχουν μεγάλους διπλούς τροχούς που προσφέρουν απαράμιλλη ευελιξία. Ορισμένα μοντέλα, όπως τα 600X και 700X, έχουν μια εύκολη λαβή που σας βοηθά να το σηκώσετε σε σκαλοπάτια και πάνω από άλλα μικρά εμπόδια.


reglage-pieds.jpg

Ρύθμιση ποδιών

Ορισμένα τραπέζια απαιτούν να σηκώσετε ελαφρώς το πόδι κατά τη ρύθμιση του ύψους. Η επανάληψη αυτής της λειτουργίας αρκετές φορές στη σειρά, για κάθε πόδι, μπορεί να είναι λίγο κουραστική. Γι 'αυτό η Cornilleau ανέπτυξε ένα απλούστερο σύστημα προσαρμογής. Ο περιστρεφόμενος επιλογέας δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το έδαφος, οπότε δεν χρειάζεται να σηκώσετε το πόδι προς τα πάνω. Δεν απαιτείται προσπάθεια!

filet-reglable-table-ping-pong-cornillea

Καθαρή ρύθμιση: τάση + ύψος

Ανάλογα με το μοντέλο, μπορείτε να ρυθμίσετε την τάση του διχτυού ή και την ένταση και το ύψος. Αυτές οι δύο προσαρμογές οδηγούν σε ακόμη υψηλότερο βαθμό ακρίβειας και μόλις προσαρμοστούν, το δίχτυ σας θα παραμείνει στη θέση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

systeme-verrouillage-table-ping-pong-cor

Λαβή ξεκλειδώματος

Τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με κεντρικό σύστημα κλειδώματος και ξεκλειδώματος έχουν μια λαβή για να ανοιγοκλείνει το τραπέζι. Επειδή έχουμε τοποθετήσει τη λαβή πιο κοντά στην άκρη του τραπεζιού, είναι πλέον ευκολότερη η πρόσβαση και πιο απλή στη χρήση, ειδικά όταν αναδιπλώνετε το τραπέζι σας ξανά.

compteur-de-points-table-ping-7000x.jpg

Μετρητές πόντων

Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου  300X, 400X, 500X, 600X και 700X είναι πλέον εξοπλισμένα με μετρητές.

porte-gobelets-table-ping-700x.jpg

Βάση ποτηριών/μπουκαλιών

Είναι πάντα υπέροχο να έχετε ένα ποτό στο χέρι ενώ παίζετε πινγκ-πονγκ, αλλά αφήνοντας ένα ποτήρι, ένα δοχείο ή ένα μπουκάλι κοντά σε ένα τραπέζι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Επιλέξτε ένα τραπέζι με βάση για  μπουκάλι, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το χτύπημα του ποτού σας και έχετε πάντα ένα ποτό στο χέρι όταν διψάτε. Περιλαμβάνονται στάνταρ στα μοντέλα 600X και 700X.

rangement-table-ping-pong.png

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης

Οι δυνατότητες αποθήκευσης μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για τη αποθήκευση ρακετών και μπαλών, και όταν χρειάζεστε να αφήσετε κάπου οτι εχετε στις τσέπες. Οι δυνατότητες αποθήκευσης διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ακόμη και  αποθήκευση για μπάλες,ωστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές μπάλες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

coins-protection-table-ping-pong-cornill

Προστατευτικές γωνίες

Ποιος δεν έχει χτυπήσει ποτέ το γοφό του σε ένα τραπέζι, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας στροφής; Για να γίνει αυτό όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο, τα κορυφαία τραπέζια  είναι εξοπλισμένα με προστατευτικές γωνίες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξομαλύνετε τα πράγματα


DESIGN

Ένα τραπέζι εξωτερικού χώρου μπορεί να μείνει στην αυλή σας για 10, 20 ή 30 χρόνια, επομένως η εμφάνισή του είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή σας. Έχοντας αυτό υπόψη, οι σχεδιαστές τραπεζιών μας έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία κομψών τραπεζιών που φαίνονται όμορφα. Είτε προτιμάτε λεπτές είτε πιο τολμηρές γραμμές, υπάρχει ένα τραπέζι που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.