Πινκ πονκ χωρίς σύνορα!!

Share this post

Η ιστορία ξεκίνησε από τη συμμετοχή της Sarah Hanffou στους Αγώνες Γαλλόφωνων χωρών, το 2005, στον Νίγηρα ως μέλος της γαλλικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαγωνισμού, η Σάρα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί ένα κλαμπ στην πρωτεύουσα Νιαμέι.

Ένα τραπέζι έξω, ένα σπασμένο δίχτυ, μια μπάλα, μερικά παιδιά που παίζουν δίπλα στο δρόμο και περνούν από αυτοκίνητα. Η Σάρα αντιλαμβάνεται τις κακές συνθήκες στις οποίες μπορεί να ασκηθεί πινγκ πονγκ, παρά το αληθινό πάθος για αυτό το άθλημα στην Αφρική.

Πιστεύοντας στον κοινωνικοποιητικό και εκπαιδευτικό ρόλο του πινγκ-πονγκ και ακολουθώντας διαφορετικές επαφές με ντόπιους παίκτες, η Sarah Hanffou ήταν πρόθυμη να εξελιχθεί και να επιτρέψει στους ανθρώπους να γνωρίσουν το πινγκ-πονγκ σε όλη την αφρικανική ήπειρο. Τον Οκτώβριο του 2006 γεννήθηκε ο σύλλογος PSF (Ping Sans Frontieres)

Έκτοτε, έχουν πραγματοποιηθεί πολυάριθμες αποστολές σε διάφορες χώρες όπως το Καμερούν, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, το Τόγκο, η Μογγολία, η Αϊτή.

Παράλληλα με τη διανομή υλικού, έχουν αναπτυχθεί από τότε διάφορες φάσεις: προπονητικές κατασκηνώσεις, εκπαίδευση προπονητών, κατασκευή χειροποίητων τραπεζιών και εκστρατείες μεγάλης κλίμακας για την προώθηση του πινγκ-πονγκ στα σχολεία.

Τον Οκτώβριο του 2014, η ένωση αποφάσισε να αλλάξει τον κοινωνικό της σκοπό διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής της παγκοσμίως.

Η ένωση είναι τώρα τόσο παρούσα όσο ποτέ στην Αφρική, αλλά ηγείται δράσεων και σε άλλες ηπείρους.

Στόχος της είναι να αναπτύξουμε το πινγκ πονγκ ως εκπαιδευτικό εργαλείο παγκοσμίως.

Πρόγραμμα "Rubbers for all"

Το «Rubbers for all» είναι μια οικολογική επιχείρηση που ξεκίνησε σε συνεργασία της Cornilleau με την PSF

Η Cornilleau συλλέγει και ταξινομεί τα χρησιμοποιημένα λάστιχα των παικτών και των συλλόγων που επιθυμούν να συμμετάσχουν και τα δίνει στην PSF. Αυτά τα λάστιχα που δίνουν οι Γάλλοι παίκτες επειδή τα θεωρούν φθαρμένα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν και σίγουρα θα δώσουν χαρά σε πολλά παιδιά.

Περισσότεροι από 350 σύλλογοι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτή τη δράση. Καλούμε τους συνεργαζόμενους συλλόγους, να συμμετάσχουν σε αυτή την οικολογική και αλληλεγγύη επιχείρηση.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία της Cornilleau, συμμετέχει με μεγάλη χαρά σε αυτή την υπέροχη δράση.

Στο κατάστημά μας, μπορείτε να φέρετε οτι επιθυμείτε να στείλετε (λάστιχα,ξύλα,ρούχα,παπούτσια κ.λ.π) και εμείς θα φροντίσουμε να σταλούν εκεί που πρέπει.

Θεωρούμε ότι οι Σύλλογοι πινγκ πονγκ της χώρας μας, πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι, ώστε να συμβάλουν όχι απλά στην διάδοση του αθλήματος, αλλά και στην χαρά των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.