Οδηγός επιλογής τραπεζιού

Πώς να επιλέξετε το τραπέζι που σας ταιριάζει

Δεν είναι πάντα εύκολο να κάνετε μια επιλογή, δεδομένης της ποικιλίας των διαθέσιμων τραπεζιων. Αλλά,τελικά,είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε. Αρκει να θέσετε στον εαυτό σας τις σωστές ερωτήσεις. Για να σας βοηθήσουμε στη σωστή επιλογή, ακολουθήστε τον σύντομο οδηγό μας.

Για τι χρήση το θέλουμε;

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τρεις κατηγορίες.Ψυχαγωγική χρήση, παιχνίδι σε ένα κλαμπ και συλλόγους,παιχνίδι σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, κάμπινγκ,ξενοδοχεία κ.λ.π.
Έχουμε μερικές οδηγίες για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα τραπέζι για ψυχαγωγική χρήση, που ειναι ο πιο κοινός τύπος.
Αν δεν είναι αυτό που ψάχνετε, ρίξτε μια ματιά στα αγωνιστικά τραπέζια.

Θέλετε να παίξετε σε εξωτερικό χώρο ή μόνο σε εσωτερικό;

Σε εσωτερικούς χώρους, σε εξωτερικούς χώρους ή και στα δύο; Τα τραπέζια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου εχουν διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού και κατασκευής. Η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την παικτική επιφάνεια. Τα τραπέζια εσωτερικού χώρου έχουν έπιφάνεια από μοριοσανίδες, ενώ τα εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένα από πυρήνα laminate, που ονομάζεται επίσης HPL (HighPressureLaminate).

Τα τραπέζια εσωτερικού χώρου δεν έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν σε κρούσεις ή/και σε κακές καιρικές συνθήκες, επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου είναι πολύ πιο ανθεκτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς χώρους είτε σε εξωτερικούς χώρους.
Συνιστώνται επίσης για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά αν νομίζετε ότι ίσως να χτυπηθούν.

Γιατί να επιλέξετε τραπέζι εξωτερικού χώρου;

Για υπαίθριο πινγκ-πονγκ, φυσικά, αλλά όχι μόνο αυτό. Σχεδιασμένα για να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και επιπτώσεις, τα τραπέζια αυτά είναι πολύ πιο ανθεκτικά. Η παικτική επιφάνεια είναι εξαιρετικά ανθεκτική. Βροχή, χιόνι,ηλιος χτυπήματα ρακέτας!Παραμένει το ίδιο ότι και να πέσει πάνω του. Τα άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στη σχεδίαση αυτών των τραπεζιών είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικά. Γιά παράδειγματα  τα μεταλλικά μέρη που καλύπτονται με αντιδιαβρωτική επίστρωση.Ακόμη και τα πιο μικρά.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι όλα τα τραπέζια  Cornilleau έχουν εγγύηση 10 ετών και συνιστώνται από σχεδόν το 90% των παικτών πινγκ-πονγκ. Αυτά τα τραπέζια είναι επίσης εξοπλισμένα με διπλές, μεγάλες,ρόδες , ώστε να μπορούν να μετακινούνται εύκολα σε διάφορες επιφάνειες.
Τα πόδια τους έχουν επίσης σχεδιαστεί για να προσαρμόζονται σε ανώμαλες ή κεκλιμένες επιφάνειες, έτσι ώστε το τραπέζι σας να είναι σταθερό και ευθυγραμμισμένο.

Οφέλη των τραπεζιών εσωτερικού χώρου

Τα τραπέζια εσωτερικού χώρου, προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα αναπήδησης σε προσιτή τιμή. Δεν πρέπει ποτέ να τα εκθέτετε σε κακές καιρικές συνθήκες, επειδή το φως του ήλιου, η υπερβολική θερμότητα και ιδιαίτερα η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν φουσκάλες στην επιφάνειά του  ή ακόμη και να την σκεβρώσει, κάτι που,σίγουρα,δεν θέλουμε. Είναι επίσης λιγότερο ανθεκτικά στα χτυπήματα.Ενα δυνατό χτύπημα ρακέτας θα αφήσει σημάδι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί χομπίστες παίκτες επιλέγουν ένα  τραπέζι εξωτερικού χώρου ακόμα κι αν σκοπεύουν να παίξουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα  τραπέζια αυτά έχουν εγγύηση 3 ετών (τα τραπέζια εξωτερικού χώρου εχουν 10 χρόνια εγγύηση).

Κριτήρια επιλογής

Παικτική εμπειρία

Η ποιότητα αναπήδησης είναι το κύριο χαρακτηριστικό, μαζί με την απόκριση περιστροφής. Το πάχος της επιφάνειας  έχει άμεση επίδραση στο ύψος – και συνεπώς στην ποιότητα – της αναπήδησης. Πιστεύουμε ότι όλοι οι παίκτες αξίζουν πολύ καλή ποιότητα.Για μερικούς έμπειρους παίκτες, το πάχος της επιφάνειας είναι ένα σημαντικό κριτήριο. Έτσι, για εκείνους τους παίκτες, οι οποίοι συχνά παίζουν σε κάποιο σύλλογο και για όλους όσους αγαπούν την ποιότητα  που προσφέρουν τα αγωνιστικά τραπέζια, τα τραπέζια Cornilleau έχουν μια βασική επιφάνεια  με πάχος έως 8 mm για το 700X, παρέχοντας ποιότητα αναπήδησης συγκρίσιμο με αυτό ενός αγωνιστικού τραπεζιού. Ένα άλλο στοιχείο με βασικό ρόλο είναι το πλαίσιο. Το πλαίσιο είναι το μέρος που περιβάλλει την επιφάνεια. Υποστηρίζει το πάνελ και του επιτρέπει να παραμένει τέλεια επίπεδο με την πάροδο του χρόνου. Όσο πιο παχύ είναι, τόσο ισχυρότερο είναι το κράτημα στην επιφάνεια.

Ασφάλεια

Το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 14468 καθορίζει τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται για να εγγυηθεί ότι ένα τραπέζι είναι ασφαλές τόσο στη θέση παιχνιδιού όσο και στη θέση αποθήκευσης. Ορίζει επίσης τα χαρακτηριστικά του συστήματος ασφάλισης και των τροχών. Η Cornilleau αποφάσισε να υπερβεί τις τυπικές απαιτήσεις, βάσει αρκετών καινοτομιών. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα τραπέζια Cornilleau έχουν 16 σημεία κλειδώματος και όχι  8  που απαιτούνται από το πρότυπο. Αυτό το σύστημα προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η ικανότητά του να μπλοκάρει το τραπέζι σε γωνία 65 μοιρών, εάν η λαβή δεν κρατείται πλέον,ενώ ανοίγει η κλείνει, για να αποφευχθεί η πτώση του.

700X OUTDOOR

Αντοχή

Λόγω του όγκου και του κόστους τους, τα τραπέζια πινγκ-πονγκ δεν προορίζονται να αντικαθίστανται συχνά. Παρόλο που όλα τα εξωτερικά τραπέζια μας έχουν 10ετή εγγύηση ως στάνταρ, συχνά λαμβάνουμε μηνύματα από ιδιοκτήτες τραπεζιών Cornilleau που αναφέρονται σε μοντέλα που είχαν στην αυλή τους για πολύ περισσότερο από αυτό. Συχνά, ένα τραπέζι Cornilleau θα παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Εγγυώντας τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών για τουλάχιστον 20 χρόνια, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε το τραπέζι σας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις εγγυήσεις που καλύπτουν το τραπέζι σας, οι οποίες σας δίνουν μια ιδέα για τη διάρκεια ζωής του.

Σταθερότητα και ευχρηστία

Τα τραπέζια πρέπει να είναι απόλυτα σταθερά ενώ παίζετε.Το ίδιο ισχύει και για τη θέση αποθήκευσης. Ένα μοντέλο με φρένα έχει ένα σαφές πλεονέκτημα όσον αφορά τη σταθερότητα, σε σύγκριση με ένα μοντέλο χωρίς φρένα. Μόλις ξεδιπλωθεί, τα φρένα δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που βοηθά το τραπέζι να παραμείνει σε θέση. Τα πόδια παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να χτυπήσεις στο τραπέζι ενώ παίζεις, προσπαθώντας να κερδίσεις το πόντο. Τα τραπέζια με παχύτερα πόδια είναι πιο δυνατά, σε σύγκριση με τραπέζια με λεπτότερα πόδια,για να αντιμετωπήσουν τέτοιες καταστάσεις.

Τραπέζια πιστοποιημένα από την Γαλλική Ομοσοπονδία Πινγκ Πονγκ (FFTT).

Όταν επιλέγετε ένα τραπέζι Cornilleau, αποκτάτε αυτό που έχει εγκριθεί από έναν οργανισμό με  υψηλά πρότυπα, ειδικά όσον αφορά την εμπειρία παιχνιδιού.Την Γαλλική Ομοσπονδία FFTT. Ως συνεργάτης της για πάνω από 30 χρόνια, η Cornilleau ζήτησε και έλαβε την έγκριση της  για όλα τα τραπέζια της. Αναζητήστε δύο τύπους πιστοποίησης – ένα για τραπέζια αναψυχής και το άλλο για αγωνιστικά τραπέζια.

Για την καλύτερη δυνατή υπαίθρια εμπειρία παιχνιδιού, σας συμβουλεύουμε να κοιτάξετε πολύ προσεκτικά τον τύπο επίστρωσης που εφαρμόζεται στην επιφάνεια του τραπεζιού σας. Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου Cornilleau έχουν αντιθαμβωτική επίστρωση για να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες δεν θα ενοχλούνται ποτέ από τις ακτίνες του ήλιου. Υπάρχουν δύο τύποι επιστρώσεων, ανάλογα με το μοντέλο. Το φινίρισμα Mattop που εφαρμόζεται στα κορυφαία,εξωτερικού χώρου,και απορροφά την ένταση των ακτίνων του ήλιου.Μειώνει το έντονο φως του δέκα φορές. Το φινίρισμα Softmat που εφαρμόζεται σε τραπέζια της σειράς Sport μειώνει το έντονο φως τρεις φορές.

Χαρακτηριστικά

500X

Ρύθμιση ποδιών

Ορισμένα τραπέζια απαιτούν να σηκώσετε ελαφρώς το πόδι κατά τη ρύθμιση του ύψους. Η επανάληψη αυτής της λειτουργίας αρκετές φορές στη σειρά, για κάθε πόδι, μπορεί να είναι λίγο κουραστική. Γι ‘αυτό η Cornilleau ανέπτυξε ένα απλούστερο σύστημα προσαρμογής. Ο περιστρεφόμενος επιλογέας δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το έδαφος, οπότε δεν χρειάζεται να σηκώσετε το πόδι προς τα πάνω. Δεν απαιτείται προσπάθεια

Ρύθμιση τάσης και ύψους φιλέ

Ανάλογα με το μοντέλο, μπορείτε να ρυθμίσετε την τάση του φιλέ ή και την ένταση και το ύψος. Αυτές οι δύο προσαρμογές οδηγούν σε ακόμη υψηλότερο βαθμό ακρίβειας και μόλις προσαρμοστούν, το δίχτυ σας θα παραμείνει στη θέση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λαβή ξεκλειδώματος

Τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με κεντρικό σύστημα κλειδώματος και ξεκλειδώματος έχουν μια λαβή για να ανοιγοκλείνει το τραπέζι. Επειδή έχουμε τοποθετήσει τη λαβή πιο κοντά στην άκρη του τραπεζιού, είναι πλέον ευκολότερη η πρόσβαση και πιο απλή στη χρήση, ειδικά όταν αναδιπλώνετε το τραπέζι σας ξανά.

Μετρητές πόντων

Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου  300X, 400X, 500X, 600X και 700X είναι πλέον εξοπλισμένα με μετρητές.

AO9I8236_s.jpg

Βάση ποτηριών/μπουκαλιών

Είναι πάντα υπέροχο να έχετε ένα ποτό στο χέρι ενώ παίζετε πινγκ-πονγκ, αλλά αφήνοντας ένα ποτήρι, ένα δοχείο ή ένα μπουκάλι κοντά σε ένα τραπέζι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Επιλέξτε ένα τραπέζι με βάση για  μπουκάλι, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το χτύπημα του ποτού σας και έχετε πάντα ένα ποτό στο χέρι όταν διψάτε. Περιλαμβάνονται στάνταρ στα μοντέλα 600X και 700X.

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης

Οι δυνατότητες αποθήκευσης μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμες για τη αποθήκευση ρακετών και μπαλών, και όταν χρειάζεστε να αφήσετε κάπου οτι εχετε στις τσέπες. Οι δυνατότητες αποθήκευσης διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ακόμη και  αποθήκευση για μπάλες,ωστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές μπάλες κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Προστατευτικές γωνίες

Ποιος δεν έχει χτυπήσει ποτέ το γοφό του σε ένα τραπέζι, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας στροφής; Για να γίνει αυτό όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο, τα κορυφαία τραπέζια  είναι εξοπλισμένα με προστατευτικές γωνίες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξομαλύνετε τα πράγματα

Design

Ένα τραπέζι εξωτερικού χώρου μπορεί να μείνει στην αυλή σας για 10, 20 ή 30 χρόνια, επομένως η εμφάνισή του είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή σας. Έχοντας αυτό υπόψη, οι σχεδιαστές τραπεζιών μας έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη δημιουργία κομψών τραπεζιών που φαίνονται όμορφα. Είτε προτιμάτε λεπτές είτε πιο τολμηρές γραμμές, υπάρχει ένα τραπέζι που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.