Πινγκ πονγκ στο σχολείο

Share this post

Το να παίζεις πινγκ-πονγκ στο σχολείο, έχει μια ατέλειωτη ευχαρίστηση. Οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι μαθητές το βρίσκουν διασκεδαστικό. Ασφαλώς γνωρίζετε ότι το πινγκ-πονγκ είναι ένα άθλημα που παίζεται πολύ στο σχολείο. Ένα διασκεδαστικό, πολύπλευρο άθλημα που γοητεύει τους μαθητές. Λίγα λεπτά είναι το μόνο που χρειάζονται για να τραβήξουν την προσοχή τους και να βελτιώσουν τη συγκέντρωση. Τα παιδιά ξοδεύουν την ενέργειά τους και διασκεδάζουν, ενώ μαθαίνουν. Ανακαλύψτε όλα τα οφέλη του πινγκ-πονγκ στο σχολείο! Προχωρήστε και κάντε το μέρος του προγράμματός σας.

Τα αποτελέσματα είναι μόνο θετικά!

Πινγκ-πονγκ: Ενα εκπαιδευτικό άθλημα που ασκείται ευρέως στα σχολεία

Το πινγκ-πονγκ είναι πολύ αγαπημένο άθλημα των καθηγητών, κυρίως λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων του σε σχέση με τη συγκέντρωση. Επίσης, ακονίζει τα αντανακλαστικά και αυξάνει τη φυσική κατάσταση. Ο παίκτης αναγκάζεται να συγκεντρωθεί αγνοώντας τυχόν εξωτερικά ερεθίσματα. Το πινγκ-πονγκ στο σχολείο ενθαρρύνει τον παίκτη να εστιάσει την προσοχή του στο παιχνίδι σε μια προσπάθεια να πετύχει τον στόχο του. Όσο πιο ελεγχόμενες είναι οι κινήσεις, τόσο οι μαθητές είναι σε θέση να κουμαντάρουν το παιχνίδι. Οι αλλαγές είναι πιο γρήγορες και οι παίκτες προβλέπουν τις ενέργειες δημιουργώντας νέες στρατηγικές. Το πινγκ-πονγκ αναπτύσσει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ιδιότητες. Οι παίκτες παρατηρούν ο ένας τον άλλον, προσπαθούν να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο αντίπαλός τους και προσπαθούν να πάρουν μια γρήγορη απόφαση. Μαθαίνουν να εμπιστεύονται τις ικανότητές τους, ενώ είναι ενεργοί και δυναμικοί.

Για τους πιο δημιουργικούς από αυτούς, το πινγκ-πονγκ έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να παιχτεί σε διάφορες μορφές.

Επιλέξτε ομάδες με πολλούς παίκτες για να αναπτύξετε το ομαδικό πνεύμα και την αμοιβαία βοήθεια. Οι μαθητές ακολουθούν ένα πιο γρήγορο παιχνίδι;

Προτείνετε ένα παιχνίδι  με πολλούς παίκτες. Το γνωστό “γυριστό”. Θα το διασκεδάσουν πολύ.

Πινγκ-πονγκ: Άθλημα προσβάσιμο σε όλους

Το πινγκ-πονγκ είναι ένα δημοφιλές άθλημα, που παίζεται, συχνά, για χαλάρωση με φίλους. Ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί ένα γνήσιο άθλημα που προπονεί όλο το καρδιαγγειακό σύστημα.

Το πινγκ-πονγκ είναι “ανοιχτό”, ανεξαρτήτως ηλικίας ή αγωνιστικού επιπέδου. Προτιμάτε να παίζετε σε εσωτερικούς χώρους;

Τα τραπέζια Cornilleau μπορούν να προσαρμοστούν τέλεια στον εσωτερικό σας χώρο. Σας αρέσει να αξιοποιείτε στο έπακρο τον καθαρό αέρα; Φανταστικά! Τα τραπέζια εξωτερικού χώρου της Cornilleau είναι συμπαγή και σχεδιασμένα να αντέχουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Για αγώνες ή διασκέδαση, μονά ή τα διπλά, μικρά ή μεγάλα, η CORNILLEAU έχει τον σχετικό εξοπλισμό κατάλληλο για οποιονδήποτε, και οπουδήποτε.

Το πινγκ-πονγκ είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θα ήταν κρίμα να μην εξασκείς. Οι κανόνες του, ο τρόπος λειτουργίας του και η προσβασιμότητα του το καθιστούν μια πολύ πρακτική φυσική προπόνηση.

Τα παιδιά μαθαίνουν να παρατηρούν, να εξετάζουν και να αναλαμβάνουν δράση σύμφωνα με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Ενσωματώνουν εξωτερικά στοιχεία, και υιοθετούν την καλύτερη δυνατή λύση. Όλο το σώμα είναι σε δράση και δεν μένει ούτε ένας μυς εκτός. Το πινγκ πονγκ στο κολέγιο ή στο γυμνάσιο μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε επίπεδο.

Στην Ελλάδα, αρκετά σχολεία έχουν επιλέξει να βάλουν τραπέζια της Cornilleau για τους μαθητές τους.  Στις πιο πάνω εικόνες μπορείτε να δείτε το 250 indoor που έχει τοποθετήσει το 2ο ΓΕΛ Βούλας και τα πανέμορφα 510 PRO της Σχολής Ποριώτου